witam miałem sciągnietą przepustnice przed rozłączeniem jej odłaczyłem akumulator wyczysciłem ją płynem nie ruszając przeustnicą, czy musze ją adaptowac na nowo. nie była brudna tylko miała delikatny nalot od dłuzszego czasu pojawiał sie bląd p 1680 dlatego ja wyczysciłem mysląc ze to pomoze ale auto jak nie chodzi tak nie chodzi. podnosi obroty szarpie same spadaja obroty. wczesnie jtakie zabiegi pomogły na dosłownie chwile. czyli mycie i ustawianie przepustnicy. nowa troche kosztuje dlatego pytam czy ktos mia łtaki problem i czy idzie w jakis mniej kosztowny sposób to załatwic
vw golf 4 1.6 benzyna rok 1999
błąd p1680 problem z nie równą pracą silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Takie mycie to nic nie warte jest. Własnie chodzi oto aby umyć dokładnie krawędzie klapki przepustnicy w szczególności w miejscu styku z korpusem przepustnicy musi być czysto. Także miejsce łozyskowania osi klapki tez nalezy dokładnie wymyć. To wszystko musi potem płynnie sie poruszac bez przycięć, skoków itp.
wszystko wyczyszczone pedzelkiem ale bez ruszania łopatki mówiono mi ze sie tego nie rusza bo mozna narobic bałaganu
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Rusza, rusza:)
Musisz otworzyc gardziel by ja wyczyscic - tak to nawet nie ma sensu sie za to brac.
Najlepiej wyjac do czyszczenia przepustanice i kupic specjalny spray do tego.
Musisz otworzyc gardziel by ja wyczyscic - tak to nawet nie ma sensu sie za to brac.
Najlepiej wyjac do czyszczenia przepustanice i kupic specjalny spray do tego.
sprawdzilem równiez przplywomierz pokazuje na komuterze na zimnym silniku 3.50 g/s na ciepłym 2.40 g/s jaka powinna byc wartosc na biegu jalowym szukam przyczyny na stacji diagnostycznej diagnosta powiedział ze mam podniesione parametry o2 czyli gdzies pobiera lewe powietrze wszystko mam szczelne sprawdzone pozostaje przepływomierz lub przepustnica jesli chodzi o przepustnice pokazuje na cieplynm silniku 620 obrotow na simnym okolo 800- 740