Jak wylaczyc potwierdzenie otwarcia samochodu i kilka pytań
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Posiadam golfa 4 2000r hoghline i denerwuje mnie dzwięk potwiedzający otwarcie samochodu z pilota do tego musze dwa razy nacisnac zeby sie otworzyły drzwi wszystkie nawet kierowcy. Czy da rade to zrobić mam dwa programy do kabla polski vag 4.9 oraz vcds lite 1.0 bo tylko te działaja poprawnie na win 7.
I jeszcze mam jedno pytanie mam kluczyk scyzoryk stary typ dwa przyciski czy da rade tak zaprogramować kluczyk z 3 przyciskami takimi prostokatnymi żeby dobrze działał oczywiście grot trzeba wyciąć, i czy groty da rade przełożyć z jednej obudowy do drugiej?
Posiadam golfa 4 2000r hoghline i denerwuje mnie dzwięk potwiedzający otwarcie samochodu z pilota do tego musze dwa razy nacisnac zeby sie otworzyły drzwi wszystkie nawet kierowcy. Czy da rade to zrobić mam dwa programy do kabla polski vag 4.9 oraz vcds lite 1.0 bo tylko te działaja poprawnie na win 7.
I jeszcze mam jedno pytanie mam kluczyk scyzoryk stary typ dwa przyciski czy da rade tak zaprogramować kluczyk z 3 przyciskami takimi prostokatnymi żeby dobrze działał oczywiście grot trzeba wyciąć, i czy groty da rade przełożyć z jednej obudowy do drugiej?
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Wylaczenie dzwieku - modul komfortu - adaptacja - pdpowienik kanal i po problemie.
Co do naciskania 2 razy zeby otworzyly sie wszystkie drzwi to masz jakis problem w aucie bo nie ma takiej opcji by 2 razy naciskac zeby sie otworzyly drzwi kierowcy.
Jest cos takiego jak selektywne otwieranie ktore polega na tym ze za pierwszym razem otwieraja sie tylko drzwi kierowcy a za drugim reszta.
Czy za pierwszym razem gasnie Ci dioda w drzwiach i zapala sie lampka w podsufitce?
Co do naciskania 2 razy zeby otworzyly sie wszystkie drzwi to masz jakis problem w aucie bo nie ma takiej opcji by 2 razy naciskac zeby sie otworzyly drzwi kierowcy.
Jest cos takiego jak selektywne otwieranie ktore polega na tym ze za pierwszym razem otwieraja sie tylko drzwi kierowcy a za drugim reszta.
Czy za pierwszym razem gasnie Ci dioda w drzwiach i zapala sie lampka w podsufitce?
albo moduł komfortu jest z anglika albo auto poprostu nim było i jako pierwsze otwierają się drzwi pasażera a nie zauważa się tego bo oczekuje sie na otwarcie drzwi kierowcy.
auto nie było anglikiem i nie otwieraja sie drzwi pasażera,jak go kupiłem to sie otwierało normalnie tylko od zmiany radia sie tak stało, poprostu myslałem ze da sie to ustawić programem jakoś
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
rozumiem, że wcześniej było radio fabryczne VW...a teraz jakieś inne. Odłącz (wyciągnij, odetnij czy cokolwiek) z kostki zasilającej radio kabelek czerwono/biały, z pinu nr 5mafju pisze:od zmiany radia sie tak stało
to tak dzwięk wyłaczylem a co do radia to jest wpieta inna kostka do radia przejście
ale pomału ucze sie korzystać z vcds lite i znalazłem takie blędy tylko nie wiem co one znacza
Saturday, 09 February 2013, 15:36:12:0
VCDS-Lite Version: Release 1.0
Control Module Part Number: 1J0 959 799 N
Component and/or Version: 4E Zentral-SG Komf. 0002
Software Coding: 04097
Work Shop Code: WSC 00046
Additional Info: 1J1959801C 4E Tőrsteuerger. FS0001r
Additional Info: 1J1959802D 01 Tőrsteuerger. BF0002r1J1959802D 01 Tőrsteuerger. BF0002r
Additional Info: 1J4959811C 4E Tőrsteuerger. HL0001r
Additional Info: 1J4959812C 4E Tőrsteuerger. HR0001r1J4959812C 4E Tőrsteuerger. HR0001r
4 Faults Found:
01335 - Drivers Seat/Mirror Position Control Module (J543)
49-00 - No Communications
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220)
27-00 - Implausible Signal
00929 - Locking Module for Central Locking; Front Passenger Side (F221)
00930 - Locking Module for Central Locking; Rear Left (F222)
ale pomału ucze sie korzystać z vcds lite i znalazłem takie blędy tylko nie wiem co one znacza
Saturday, 09 February 2013, 15:36:12:0
VCDS-Lite Version: Release 1.0
Control Module Part Number: 1J0 959 799 N
Component and/or Version: 4E Zentral-SG Komf. 0002
Software Coding: 04097
Work Shop Code: WSC 00046
Additional Info: 1J1959801C 4E Tőrsteuerger. FS0001r
Additional Info: 1J1959802D 01 Tőrsteuerger. BF0002r1J1959802D 01 Tőrsteuerger. BF0002r
Additional Info: 1J4959811C 4E Tőrsteuerger. HL0001r
Additional Info: 1J4959812C 4E Tőrsteuerger. HR0001r1J4959812C 4E Tőrsteuerger. HR0001r
4 Faults Found:
01335 - Drivers Seat/Mirror Position Control Module (J543)
49-00 - No Communications
00928 - Locking Module for Central Locking; Front Driver Side (F220)
00929 - Locking Module for Central Locking; Front Passenger Side (F221)
00930 - Locking Module for Central Locking; Rear Left (F222)
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
jaka by nie była to piąty pin z oryginalnej wtyczki nie ma mieć połączenia z radiem. Jak to będzie ok to można się zająć błędami...mafju pisze: co do radia to jest wpieta inna kostka do radia przejście
chyba juz wiem cos znalazłem w googlach
1335 Sterownik przestawiania siedzenia i lusterka kierowcy brak komunikacji
trzy kolejne to
Mechanizm zamka centralnego, drzwi kierowcy, pasażera i tylne lewe - nieoczekiwany sygnał
i teraz tak co one oznaczają w rzeczywistości jak je naprawić
ok zrobie toradyjkiem wykasuje bledy i dam znac
sprawdzilem radio pin 5 odcięty juz był tak jak myślałem radio było inne tylko do sprzedazy facet włożył stare i co dalej z tymi blędami
sprawdziełm też te gumowe rurki od słupkow do drzwi kable sa owinięte i nie widać żeby były przetarte albo urwane
znlazłem podobny post
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=80&t=466452" onclick="window.open(this.href);return false;
tylko że ten bład (chodzi tu o pierwszy z listy ) wyskoczył po wyjęciu licznika ja też wyjąłem licznik tylko zaraz po kupnie a zaraz potem radio zmienilem i nie wiem czy to sie tez od tego zrobiło sie zrobilo ale prad miałem odpiety od auta całiem
a kodowanie komfortu mam 4097 czyli cztery drzwi z elektrycznymi szybami nie mam żadenj pamieci ustawienia lusterek ani fotela elektrycznego z ustawianiem
co do innego kodowania to nie bardzo wim jakie powinno być?
Jeszce jest jedno moje podejżenie bo kupiłem sobie na alledrogo moduł do zamykania szyb z pilota taka kosteczke z trzema kabelkami i wpiałem ja tak jak pisało w instrukcji i wszytsko działa poprawnie i chyba to nie powinna być tego wina ale może jednak.
Mogłbym to odpiac ale jak aktywowac w moim modu 1J0 959 799 N mam kabel kkl usb i vcds lite i vag polski 4.9??
1335 Sterownik przestawiania siedzenia i lusterka kierowcy brak komunikacji
trzy kolejne to
Mechanizm zamka centralnego, drzwi kierowcy, pasażera i tylne lewe - nieoczekiwany sygnał
i teraz tak co one oznaczają w rzeczywistości jak je naprawić
ok zrobie toradyjkiem wykasuje bledy i dam znac
sprawdzilem radio pin 5 odcięty juz był tak jak myślałem radio było inne tylko do sprzedazy facet włożył stare i co dalej z tymi blędami
sprawdziełm też te gumowe rurki od słupkow do drzwi kable sa owinięte i nie widać żeby były przetarte albo urwane
znlazłem podobny post
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=80&t=466452" onclick="window.open(this.href);return false;
tylko że ten bład (chodzi tu o pierwszy z listy ) wyskoczył po wyjęciu licznika ja też wyjąłem licznik tylko zaraz po kupnie a zaraz potem radio zmienilem i nie wiem czy to sie tez od tego zrobiło sie zrobilo ale prad miałem odpiety od auta całiem
a kodowanie komfortu mam 4097 czyli cztery drzwi z elektrycznymi szybami nie mam żadenj pamieci ustawienia lusterek ani fotela elektrycznego z ustawianiem
co do innego kodowania to nie bardzo wim jakie powinno być?
Jeszce jest jedno moje podejżenie bo kupiłem sobie na alledrogo moduł do zamykania szyb z pilota taka kosteczke z trzema kabelkami i wpiałem ja tak jak pisało w instrukcji i wszytsko działa poprawnie i chyba to nie powinna być tego wina ale może jednak.
Mogłbym to odpiac ale jak aktywowac w moim modu 1J0 959 799 N mam kabel kkl usb i vcds lite i vag polski 4.9??