Zegarek się spieszy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Zegarek się spieszy
Witam ostatnio wymieniałem licznik i wczoraj zauważyłem, że zegarek w liczniku się spieszy... Co jest za to odpowiedzialne ? jak można to naprawić ?
Zegarek się spieszy
A wszystko inne działa normalnie? Przyczyną może być uszkodzenie układu czasu rzeczywistego (jeśli jest osobno, a nie razem z procesorem) albo rezonator lub elementy w jego sąsiedztwie
MK3 ADZ->AGU
Zegarek się spieszy
Wszystko się wydaje działać kilometry itd. tylko zegarek się lekko spieszy... możesz jaśniej co jest przyczyną - gdzie dokładnie się znajduje ? Zegary Motometer 1JO 920 826
Zegarek się spieszy
Wygląda mi to na zimne luty w zegarach ... wypadałoby podjechać z zegarami do elektronika by poprawił to i owo .
Zobacz też 3 rzeczy
1 - odłącz aku na parę min
2- sprawdź dokładnie wszystkie bezpieczniki w skrzynce
3 -zobacz czy zegary są z tyłu dobrze zapięte i żaden pin nie jest wyłamany
Zobacz też 3 rzeczy
1 - odłącz aku na parę min
2- sprawdź dokładnie wszystkie bezpieczniki w skrzynce
3 -zobacz czy zegary są z tyłu dobrze zapięte i żaden pin nie jest wyłamany
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Zegarek się spieszy
ok sprawdzę bezpieczniki, bo tyle mogę zrobić we własnym zakresie. Pin to raczej się nie wyłamał, bo wykładałem dużo razy te zegary i sprawdzałem za każdym razem piny... jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za sam zegar ? wydaje mi się, że zegar by wcale nie chodził.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Zegarek się spieszy
Szkoda czasu na sprawdzanie wtyczek czy bezpieczników, usterka jest w liczniku. Można spróbować podmiany eepromu, ale pewnie też nic to nie da...
Zegarek się spieszy
Eeprom wgrywałem znaczy zmieniałem, żeby aktywować RKM może to wadzi w liczniku.