Problem z otwieraniem drzwi pasażera.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia 
- Auto: Polo 9N Audi A3 8P Golf MK4
- Silnik: AHF
- Kontakt:
Problem pojawia się coraz częściej. Otwieram drzwi z pilota, rygle (bolce) wedrują do góry we wszystkich drzwiach ale przednich drzwi pasażera nie można otworzyć, ani klamką zewnętrzną ani klamką od środka. Po kilkukrotnym zamknięciu i otwarciu drzwi z przycisku centralnego na drzwiach kierowcy drzwi normalnie się otwierają i kilka godzin jest OK. Miał ktoś taki problem? Nie chcę w ciemno wymieniać całego zamka, może naciąg linki w klamce zewnętrznej jest niewłaściwy ale wtedy chyba wewnętrzną klamką otworzyłbym normalnie?

- areczek0000000
- Gadatliwa bestia 
na twoim miejscu wyjął bym zamek z drzwi i sprawdził go na zewnątrz,jak się on zachowuje.

Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
https://auto-doctorek.jimdo.com/
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt:
Miałem nadzieje że uniknę demontażu całego zamka, robiłem kiedyś stronę kierowcy i jest trochę dłubania. Spróbuję na początek napiąć bardziej linkę do klamki zewnętrznej.

- 
				Salwinek91
- Użytkownik 
- Kontakt:
A ja proponuje przed wyjęciem zamka sprawdzić naciągniecie linki klamki. Jak rozbierałem zamek żeby wymienić mikrostyk to za mocno naciągnąłem tą linkę od klamki zewnętrznej i nie chciały się drzwi otworzyć. Po poluzowaniu linki otwierają się bardzo dobrze

VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
						- areczek0000000
- Gadatliwa bestia 
na pewno linkę zamka na leży założyć do klamki zewnętrznej,w to miejsce w którym ona była przed renowacją.

Miarą inteligencji człowieka jest odpowiednie rozumowanie
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt:
Wiem że napięcie linki ma wpływ bo ostatnio u żony w Lupo wymieniałem wkładke zamka i za mocno naciągnięta linka uniemożliwiała otwarcie drzwi, ale nie pamiętam czy miało to wpływ na otwieranie klamką wewnętrzną.

- 
				Salwinek91
- Użytkownik 
- Kontakt:
U mnie miało. Też nie mogłem otworzyć od środka drzwiKris-THC pisze:ale nie pamiętam czy miało to wpływ na otwieranie klamką wewnętrzną.
VCDS, VAG K+CAN COMMANDER, VAG-COM, OP-COM
						- Kris-THC
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt:
Dzięki za info, wrócę za niedługo z pracy to sprawdzę.Salwinek91 pisze:U mnie miało. Też nie mogłem otworzyć od środka drzwi
- Kris-THC
- Gadatliwa bestia 
- Kontakt:
Jak na złość wszystko śmiga   Może przez to że wcześniej poruszałem kilka razy kluczykiem w zamku drzwi pasażera??? Czasami tak robię żeby zamki pracowały, jutro je przesmaruję bo po przez zimę drzwi pasażera ani razu nie ruszałem kluczem.
  Może przez to że wcześniej poruszałem kilka razy kluczykiem w zamku drzwi pasażera??? Czasami tak robię żeby zamki pracowały, jutro je przesmaruję bo po przez zimę drzwi pasażera ani razu nie ruszałem kluczem.

Może przez to że wcześniej poruszałem kilka razy kluczykiem w zamku drzwi pasażera??? Czasami tak robię żeby zamki pracowały, jutro je przesmaruję bo po przez zimę drzwi pasażera ani razu nie ruszałem kluczem.
  Może przez to że wcześniej poruszałem kilka razy kluczykiem w zamku drzwi pasażera??? Czasami tak robię żeby zamki pracowały, jutro je przesmaruję bo po przez zimę drzwi pasażera ani razu nie ruszałem kluczem.Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 12 gości

VAGina family
 VAGina family