Webasto Thermo Top V Blad 152
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. Mam Webasto Thermo Top V z 10.2008r z Golfa 5 diesla, jest to ogrzewanie postojowe. Jest ono na stole. Interfejs mam na rs232, lacze sie programem Termo Test 2.14. Do Webasta nie mam ani pompy paliwa, ani wody. Komunikacja jest OK. Oprocz bledow pomy paliwa i wody, wyskakuje mi Blad 152. Jak klikne na kod bledu (98h) to pisze mi Przerwany obwod czujnika przegrzania, lub zadzialanie czujnika przegrzania. Sprawdzilem go miernikiem, ma 75 ohm ( norma dla 20 stopni to od 0 do 250 ohm). Nie ma takze zwarcia do masy. Blad ten wyskakuje samoczynnie jak nic nie robie w programie, a takze jak robie test pompy wody, to oprocz bledu pompy wywala takze ten blad. Jak przelicze wartosc 98h na hex to wychodzi 0x98 i jak sprawdz na stronie biblioteki wbus to blad ten oznacza Interupted power supply. Webasto zasilam z aku zelowego 12v, jest on naladowany, termo test pokazuje ponad 12v. Mial ktos podobny przypadek?? Pozdrawiam
aku żelowe ile ci daje A? bo jak mało to raczej normalna reakcja
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR

Aku spokojnie da 20a, bezpiecznik mam zalozony 5a. Blad ten wyskakuje takze jak nic w piecu nie wlaczam, spokojnie sobie lezy tylko termo test wlaczony. Blad ten moge wymusic, wystarczy zrobic test pompy wody i wyskakuje dwa bledy: przerwa w obwodzie pompy oraz blad 152. I tak jest za kazdym razem. Sprobuje isc w tym kierunku. A na zasilanie dam 20a bezpiecznik.