Problem z szybami przednimi i szyberdachem.

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

marcinsmiglo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcinsmiglo » pn kwie 22, 2013 22:07

Witam jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość.
Mam golfa GTI 2011, auto przypłynęło ze Stanów i było lekko uderzone. Do auta nie było kluczyka i po wypadku wyjęty został akumulator. Auto jest aktualnie naprawione elektryka została ogarnięta i dokupiony został kluczyk w volkswagenie po winie (grot pasuje ale jeszcze nie jest zakodowany). W aucie nie działają przednie szyby (3 drz) i szyberdach. Lusterka, centralny i kierunki w lusterkach działają. Kolega podpiął się kompem i nie pokazuje żadnych błędów, jednocześnie może się bawić szybami z komputera jak chce, rozebrałem przyciski szyb i okazało się że płytka drukowana cała jest pordzewiała i ma uszkodzone ścieżki, kupiłem nowe przyciski w serwisie i dalej nic, nie wiem co dalej zrobić (auto jeszcze nie odpala, mam nadzieje że jutro jak pojadę na kodowanie kluczyka to może przy zapalonym silniku coś się ruszy, aczkolwiek mało prawdopodobne) proszę o jakieś sugestie?

marcinsmiglo
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: marcinsmiglo » wt kwie 23, 2013 21:43

Dzisiaj byłem w vw na kodowaniu klucza i okazało się że na zapalonym silniku szyby działają, ale nie da rady dostroić pilota do centralnego zamka. Gość z serwisu nie mógł się połączyć z modułem komfortu, więc to pewnie moduł padł

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”