Witam tak jak w temacie mam problem z szybami i centralnym zamkiem. Mianowicie, centralny mam na kluczyk nie na pilota, gdy wsadze od strony kierowcy i przekręce aby zamknąć, raz zamykają się drzwi pasażera i kierowcy, raz same pasażera, a raz same kierowcy, a gdy zamykają sie jedne i drugie to nie świeci sie dioda przy kołeczku od drzwi kierowcy (świeci sie bardzo rzadko). Już nie wiem co mam robić, kombinuje z linkami, aby regulować od klamek, ale nie wiem czy coś to ma z tym wspólnego. Mój golf to wersja 3D.
Kolejnym problemem jest elektryka szyb... Są dwa stopnie otwierania 1wszy(lekki) szyba idzie w dół tak jak chcemy i 2gi: szyba idzie na dół autmatycznie. Mój problem polega na tym, że pierwszy stopień w ogóle nie działa w dół tylko w górę i gdy mam szybę w połowie uchyloną to gdy nacisnę 1wszy stopień i przytrzymam na tym stopniu szyba idzie mi do góry. Nie wiem co jest 5.
Problem z centralnym i elektryką szyb
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- gentlemann
- Ma gadane
Kolego masz do wyjęcia zamki w drzwiach i poprawienie w nich lutów.
Co do drugiej usterki to powoli masz do wymiany panel z przyciskami. Ja swój uratowałem psikając na przyciski WD-40, co w znacznym stopniu pomogło (bardzo rzadko zdarza się teraz to co tobie), ale wiem że i tak kiedyś będę musiał rozebrać panel do głębszego czyszczenia lub kupić i zmienić na inny.
Co do drugiej usterki to powoli masz do wymiany panel z przyciskami. Ja swój uratowałem psikając na przyciski WD-40, co w znacznym stopniu pomogło (bardzo rzadko zdarza się teraz to co tobie), ale wiem że i tak kiedyś będę musiał rozebrać panel do głębszego czyszczenia lub kupić i zmienić na inny.
- gentlemann
- Ma gadane
rozbiore panel sterowania i zobacze może coś jest nie tak.. jak coś będe musiał poczekać aż bedzie więcej floty i kupie nowy.. Co do zamków to lipna sprawa...