Światło tylne i postojowe tylko po jednej stronie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam taki problem, próbowałem wszystkiego czego przyszło mi do głowy i rozkładam ręce. Po przekręceniu na postojowe, działają światła tylko po lewej stronie. Po prawej ani ta mała żarówka z przodu ani z tyłu światło nie świecą. Po lewej wszystko ok. Światła mijania, kierunki, cofania, długie, wszystkie inne działają prawidłowo. I tutaj ciekawa sprawa, bo gdy nie ma kluczyka i na tym głównym włączniku światła są wyłączone to normalnie kierunkowskazem da się włączyć te światła po prawej stronie. Przeszlifowałem wszystkie bezpieczniki, wtyczki w lampach, gniazdka, złączki te przy włączniku świateł. Nic nie pomogło. Wcześniej też zdarzyła mi się raz taka sytuacja ale przeszło to po kilku dniach. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
W Volkswagenach to wynika z systemu połączeń.bjks88 pisze:I tutaj ciekawa sprawa, bo gdy nie ma kluczyka i na tym głównym włączniku światła są wyłączone to normalnie kierunkowskazem da się włączyć te światła po prawej stronie.
Sprawdź na obrotowym włączniku świateł, czy jest napięcie na pinie 58R, przewód szaro-liliowy.
- Waqa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sam włącznik można rozebrać i poprawić styki. miałem identyczny przypadek. papierek wodny, kontakt spray i jak na razie działa. oczywiście mój włącznik to tandetny topran, także przy następnej takiej akcji wymieniam na ori.