Próbowałem zewrzeć styki i żadna kombinacja nie dała efektu wychylenia się na maxa. Jedynie jedna kombinacja dała wynik migania kontrolki od przegrzania
Wskazówka temp. płynu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Wskazówka temp. płynu
Witam, otóż dana wskazówka od zakupu auta czyli 2tyg ani razu się nie podniosła mam zamiar w końcu to naprawić. Jak najlepiej zdiagnozować w czym tkwi problem? Być może jest to czujnik ale w poprzedniku jak mi padł czujnik to temp. podnosiła się chociaż do 70
a tutaj nic
Próbowałem zewrzeć styki i żadna kombinacja nie dała efektu wychylenia się na maxa. Jedynie jedna kombinacja dała wynik migania kontrolki od przegrzania
Wskazówka temp. płynu
Pod dużym powiększeniem poszukaj zimnych lutów na płytce licznika. Ewentualnie lutownica w dłoń i przelutuj całą płytkę.
U mnie wychylała się do max 80 stopni, a po tej operacji działa jak należy.
Jeszcze sprawdź wiązkę od czujnika do licznika - miernikiem uniwersalnym czy jest przejście.
U mnie wychylała się do max 80 stopni, a po tej operacji działa jak należy.
Jeszcze sprawdź wiązkę od czujnika do licznika - miernikiem uniwersalnym czy jest przejście.