Szukałem, szukałem i niestety nic nie nie znalazłem w całym wielkim internecie
Audi TT 1.8T 180KM nie odpala po stłuczce.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam kolegów
mianowicie to mam problem z Audi TT 98r. 1.8T 180KM, po stłuczce (uderzenie prawą stroną) samochód nie odpala. Problem tkwi w paliwie które nie jest dostarczane do silnika, tak jakby był cały układ paliwowy wyłączony. Sprawdzałem pompę na "krótko" i chodzi, bezpieczniki tez sprawdzone. Czytałem, że gdzieś tam jest czujnik uderzeniowy i on wyłączył cały układ paliwowy tylko, że nie mam bladego pojęcia gdzie on jest. Może ktoś wie gdzie tego czujnika szukać i czy to jakoś da rade wyłączyć tą blokadę? Wiem, że to nie VW, ale może akurat ktoś z was będzie w stanie mi pomóc 
Napewno załączył ci sie czujnik uderzeniowy , idziesz w dobrym kierunku lecz gdzie on jest tez nie mam pojecia :/
- GregorzG60
- Użytkownik

zacznij od diagnostyki vagiem, odczytaniia bledow i sprawdzenia czy widzi obroty podczas krecenia rozrusznikiem.
http://gregor10.pl Chiptuning Diagnostyka Hamownia DPF OFF
airbagi wyszły?
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5; Audi S3 cabrio
Poduchy nie wystrzeliły, gdzieś czytałem, że jak się nie ma zapiętych pasów to nie wystrzelą ile w tym prawdy nie wiem. Niestety nie mam skąd wziąć vaga, ale obroty na obrotomierzu się podnoszą podczas kręcenia.
zero prawdysenix18 pisze:Poduchy nie wystrzeliły, gdzieś czytałem, że jak się nie ma zapiętych pasów to nie wystrzelą ile w tym prawdy nie wiem
bezpiecznik od pompy paliwa to 28 - otrzymuje on zasilanie po przekaźniku pompy paliwa. Przekaźnik pompy paliwa otrzymuje zasilanie załączajace ze stacyjka a masę ze sterownika silnika pin 65.
Nadal uważam że VAG by rozwiał wątpliwości
Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
, A3 8P jest EOS , New Beetle cabrio - oznaczone Käfer, Audi A5; Audi S3 cabrio
Nie ma takiego czegoś jak czujnik uderzeniowy,to nie Fiat lub Francuz.Zacznij od sprawdzenia bezpieczników ,wszystkich po kolei .