dosyć długo zmagałem się z podobnym problem w swoim aucie...tyle że 1.4 ma niższe obroty na jałowym niż TDI więc pewnie problem był bardziej widoczny - niższe obroty=mniejsza wydajność altka. Zacząłem od wymiany regulatora napięcia (jedna szczotka się klinowała), później pasek (oczywiście przed pójściem w koszta ogarnąłem takie tematy jak klemy, masy itp)...na końcu padło na altek 120A - poprawa na prawdę ogromna, na jałowym co prawda nie trzymało książkowego ładowania, ale już przy 1000rpm było ok...na poprzednim altku na takich obrotach maksymalnym napięciem było napięcie jakie daje aku
Godło pisze:kable 53mm2
pytanie jak ogarnąłeś masę ?? Bo często ludzie dają wąż ogrodowy na plus a zapominają o masie...gdzie te 53 kwadrat na plusie jest wykorzystywane przez audio...a maksymalnie 35 na masie wykorzystuje cała elektryka w aucie. Jeżeli zapomniałeś o masie to proponuję dać masę od aku do karoserii także kablem 53mm^2 i zrobić solidny punkt masowy.
U mnie na starym altku 90A (który działał ok) przy włączonych światłach i grzaniu szyby mogłem już tylko liczyć na akumulator...jak włączyłem wycieraczki i kierunkowskaz to radio gasło.
Zobaczymy jak będzie za jakiś czas...jestem na etapie ogarniania dodatkowego zasilania do radia, kable do bagażnika 53mm^2 (masa też...i solidny punkt masowy zaraz obok aku)
Przy kombinacjach z CA niestety trzeba także kombinować z zasilaniem.