Panowie jak w temacie. Krótkie pytanko.
Czy vrka z sharana bez problemu zatrybi w mk3? Wiem że skrzynia inna itd
Chodzi o osprzęt silnika, instalacje, ecu i czy np normalnie podejdzie pod licznik z mk3 vr6 czy jakaś rzeźba.
Z góry dziękuję za pomoc.
swap VR6 z sharana do mk3
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: swap VR6 z sharana do mk3
Czeka Cię spora rzeźba. Po 1 długość przewodów elektrycznych jest inna więc przedłużanie itp. nie wiem na 100%ale skrzynka bezpieczników jest inna w Sharanie . Reszta pasuje (w sensie silnik i osprzęt)
Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Jest :)
AFN GTI XX jahre L041, XX jahre AFN LC9M , GT 1.8, VR6
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Za szczęśliwy to silnik nie jest ale to już twój wybór. W sga czyli sharan alhambra galaxy immobiliser jest inaczej rozwiązane bo nie jest w liczniku. Ale rozumiem że masz dawce w postaci całego auta. Napewno poza jeszcze skrzynią to raczej sprzęgło nie podpasuje bo skrzynie brali od forda więc inny wielowypust pod wałek może byc. Ale nie daje tu ręki uciąć bo w tych silnikach nie grzebałem. Jedno jest pewne seria zdrowa wypluwa 150 koni ledwie a zdrowego sga z tym motorem to chyba już nie ma.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
ok
czyli nie bedzzieny kombinowac i poszukamy passata albo mk3
dzięki za podpowiedzi.
czyli nie bedzzieny kombinowac i poszukamy passata albo mk3
dzięki za podpowiedzi.
MK3 to trudny temat na dawce . Szybciej znajdziesz passata. Generalnie sam szukam wiązki komory silnika lub kogoś kto z mojej pogryzionej zrobi pod moduł
Było
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130
Golf I GL
1.8 Gt
VR 6
1.9 TDI 130