strobosko do zapłonu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
haha,nie do końca ak,ale podłancza się pod przewód pierwszej świecy i lampa ci mruga z prędkością obrotową sinika,dzięki czemu pasek kontrolny widzisz w jednym miejscu,takie złudzenie optyczne,i wtedy go dostawiasz tak żeby było jak powinno być,oczywiście za pomoca regulacji zapłonu,troszke to ciężko opisać.

No cóż , na sprzedaż
:(
-
carrot
@marceliii zwróć uwagę na jedno- lampa nie jest połączona w żaden sposób z masą samochodu. Schemat przerysowałem z "natury", z lampy, której używam już 10 lat i wtedy nie była już nowa.
Nie wiem ile kosztuje palnik do lampy błyskowej, ale reszta części nie przekroczy kwoty 10zł, należy pomyśleć o jakiejś dobrej obudowie, w końcu na elementach układu panuje pełne napięcie sieci 220V !
@Quatro7, w każdym aucie zapłon ustawia się trochę inaczej, np u mnie (1,8 8V silnik PB wtrysk digifant II) na kole zamachowym jest znak umieszczony 6 stopni przed ZZ, należy zdjąć wtyczkę z czujnika temp płynu, zwiększyć obroty do 2500 i kręcić aparatem tak, aby znak pokrył się z nadlewem na obudowie skrzyni biegów
Pzd
Nie wiem ile kosztuje palnik do lampy błyskowej, ale reszta części nie przekroczy kwoty 10zł, należy pomyśleć o jakiejś dobrej obudowie, w końcu na elementach układu panuje pełne napięcie sieci 220V !
@Quatro7, w każdym aucie zapłon ustawia się trochę inaczej, np u mnie (1,8 8V silnik PB wtrysk digifant II) na kole zamachowym jest znak umieszczony 6 stopni przed ZZ, należy zdjąć wtyczkę z czujnika temp płynu, zwiększyć obroty do 2500 i kręcić aparatem tak, aby znak pokrył się z nadlewem na obudowie skrzyni biegów
Pzd
-
carrot
-
carrot
A więc zrobiłem sobie układzi według schemaciku który dostałem na konto,ale niestety nie działa,a wszystko jest tak jak powinno być,więc prosze o info jak ten układ powinien się zachowywać w stanie spoczynku,czyli jak podłącze w domu pod zasilacz todiody powinny świecić czy nie,cewka przy założeniu na przewód powinna dawać jakies nap.czy tylko powinna zmieniać swój opór,czty ma znaczenie jakie mam przewody zapłonowe?
Pozdro
Pozdro
No cóż , na sprzedaż