PORÓWNYWARKA CEN UBEZPIECZEŃ - czyli za ile ubezpiecze auto?
Moderatorzy: jhosef, doggie, VIP
Re: PORÓWNYWARKA CEN UBEZPIECZEŃ - czyli za ile ubezpiecze auto?
Ostatnio ubezpueczalem tourana w axa. 1.9 TDI 2007 r 364 zł za cały rok z nnw.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Ubezpieczenie AC wiadomo, tutaj nie można przesadnie oszczędzać, bo odbije się to negatywnie w sytuacji w której trzeba będzie dochodzić roszczeń odszkodowawczych. Kolejna sprawa, to dokładnie zapoznanie się z OWU.
Ubezpieczenie OC - tutaj nie ma co mieć sentymentów i należy wybierać najtańsze opcje. Sens mają porównywarki ubezpieczeniowe, za pośrednictwem których można w miarę szybko, sprawnie i rzetelnie sprawdzić jak to wygląda w poszczególnych ubezpieczalniach. Proponuję sprawdzić jak to wygląda np w Superpolisa.
Ubezpieczenie OC - tutaj nie ma co mieć sentymentów i należy wybierać najtańsze opcje. Sens mają porównywarki ubezpieczeniowe, za pośrednictwem których można w miarę szybko, sprawnie i rzetelnie sprawdzić jak to wygląda w poszczególnych ubezpieczalniach. Proponuję sprawdzić jak to wygląda np w Superpolisa.
Nie przywiązuję się do konkretnej firmy, bo ceny się zmieniają a chyba nikt nie lubi przepłacać. Przed wygaśnięciem okresu ubezpieczeniowego zwykle zagląda na stronę https://ranking-oc-ac.pl/ gdzie jest ranking ubezpieczeń samochodu. uwzględnia on m. in. łatwość likwidacji szkody, zakres ochrony w stosunku o ceny, a także dodatkowe polisy w pakiecie oc.
warto pomyśleć o ubezpieczeniu mieszkania ale myśle ze i tutaj warto sprawdzić ceny w porównywarce bo mogą być bardzo różne w zależności od naszych preferencji i wybranych dodatków. Na https://www.wprost.pl/zycie/10234096/il ... kania.html poczytacie o tym więcej.
Nie ma sensu o konkretnych firmach mówić, bo to zmienia się jak w kalejdoskopie. Sensowniej będzie zostawić namiar na poradnik https://mubi.pl/poradniki/kalkulator-taniego-oc/ , gdzie można znaleźć informacje jak mieć najtańsze OC. Wiadomo, że każdy ma inną sytuacje, inne auto, mieszka gdzie indziej... zapoznajcie się z tymi informacjami a będziecie wiedzieć jak taniej płacić
-
marzyciel33
- Mały gagatek

Generalnie przy zakupie ubezpieczenia OC występują dwie szkoły. Pierwsza szkoła mówi, że powinno się wykupować ubezpieczenie OC w jakiś sprawdzonych towarzystwach ubezpieczeniowych, aby w sytuacji w której dojdzie do kolizji, poszkodowany nie miał problemu z wypłatą odszkodowania.
Druga opcja mówi, że warto pójść, tam gdzie jest to aktualnie najtańsze.
Jeżeli chodzi kwestię porównywarek, to proponuje sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem: https://wygodnie.pl/
Druga opcja mówi, że warto pójść, tam gdzie jest to aktualnie najtańsze.
Jeżeli chodzi kwestię porównywarek, to proponuje sprawdzić jeszcze tutaj pod linkiem: https://wygodnie.pl/
Ostatnio zmieniony czw wrz 12, 2019 12:11 przez marzyciel33, łącznie zmieniany 1 raz.
Już widzę jak każdy o mnie myśli i przepłaca 

- herbu
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Dzisiaj ciekawy przykład:
Kończy mi się właśnie ubezpieczenie na dupowóz - Lupo 1.0. AXA przesłała mi propozycję kontynuacji za 680 zł. Myślę - sporo, zwłaszcza, że za Octavię 1.9 płacę 480 zł. Wyliczyłem więc wczoraj, będąc w pracy i korzystając z porównywarki rankomat oraz mfind wysokość składki za Lupo i wyszło mi odpowiednio (najniższe oferty): 377 i 452 zł. Ok, fajnie pomyślałem, ale że nie miałem daty 1 rejestracji auta przy sobie, to postanowiłem dokończyć w domu proces zakupu poprzez rankomat (377 zł). Odpaliłem przeglądarkę w domu, wszedłem na stronę, wpisałem dane i zonk - najniższa oferta 455 zł (a w tym TU gdzie było 377 zł jest nagle 560). Hmm...
Dzisiaj w pracy ponownie wszedłem na rankomat i ponownie wpisałem dane. Sprawdziłem przy tym wszystko dokładnie, czy czegoś nie popieprzyłem, ale nie - i tu najniższa oferta to 377 zł (w tym samym TU, w którym w domu miałem 560). Kupiłem czym prędzej, zapłaciłem i z głowy
Ktoś może wie, skąd takie rzeczy się dzieją?
Kończy mi się właśnie ubezpieczenie na dupowóz - Lupo 1.0. AXA przesłała mi propozycję kontynuacji za 680 zł. Myślę - sporo, zwłaszcza, że za Octavię 1.9 płacę 480 zł. Wyliczyłem więc wczoraj, będąc w pracy i korzystając z porównywarki rankomat oraz mfind wysokość składki za Lupo i wyszło mi odpowiednio (najniższe oferty): 377 i 452 zł. Ok, fajnie pomyślałem, ale że nie miałem daty 1 rejestracji auta przy sobie, to postanowiłem dokończyć w domu proces zakupu poprzez rankomat (377 zł). Odpaliłem przeglądarkę w domu, wszedłem na stronę, wpisałem dane i zonk - najniższa oferta 455 zł (a w tym TU gdzie było 377 zł jest nagle 560). Hmm...
Dzisiaj w pracy ponownie wszedłem na rankomat i ponownie wpisałem dane. Sprawdziłem przy tym wszystko dokładnie, czy czegoś nie popieprzyłem, ale nie - i tu najniższa oferta to 377 zł (w tym samym TU, w którym w domu miałem 560). Kupiłem czym prędzej, zapłaciłem i z głowy
- Wyrzynio
- Nowicjusz

- Auto: VW Golf V 2005
- Silnik: 1.4
Pewnie dostosowuje ofertę pod lokalizację, którą udostępniłeś zgadzając się na przesyłanie swoich danychherbu pisze: ↑czw lis 21, 2019 08:28Dzisiaj w pracy ponownie wszedłem na rankomat i ponownie wpisałem dane. Sprawdziłem przy tym wszystko dokładnie, czy czegoś nie popieprzyłem, ale nie - i tu najniższa oferta to 377 zł (w tym samym TU, w którym w domu miałem 560). Kupiłem czym prędzej, zapłaciłem i z głowy
A nawiązując do tematu, to za VW Golf z 2005 r. 1.4 płacę w Compensa 550 zł co według mnie nie jest tak źle
W tym momencie ofertę nie do pobicia ma Yanosik i 12 rat bez dodatkowych kosztów.
- herbu
- Forumowy spamer :)

- Kontakt:
Nie wiem, czy dobrze widzę, ale wpisując Yanosik oc w google, przekierowywuje na stronę ubea.pl. I tam też właśnie ubezpieczyłem swoją Skodę 1.9TDI. AXA przysłała mi kontynuację OC na kwotę 589 zł, rankomat był nieco lepszy, bo znalazł za 545 zł, a ubea, a w zasadzie Link4 poprzez tą porównywarkę, znalazł za 384 zł. No to już jest coś. 384 zł, a 589 zł - różnica odczuwalna
-
riccardoa
- Forum Master

- Auto: Bora
- Silnik: ARL
Nie wiem skąd bierzecie te ceny.Mi Yanosik wyliczył OC 560 PLN,ale nie zawiera nic,ani NNW,ani żadnego asistance,ani ochrony zniżek także dziękuję za takie ubezpieczenie.Za 600PLN mam u agenta z NNW jakimś standardowym Asistance i ochronę zniżek do jednej szkody.
Ostatnio zmieniony wt sie 04, 2020 15:00 przez riccardoa, łącznie zmieniany 1 raz.