Odciecie zapłonu w [MkIII] TD

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
cruc
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Odciecie zapłonu w [MkIII] TD

Post autor: cruc » pt cze 24, 2005 13:31

Na forum nic nie znalazlem jest tylko o silnikach benzynowych.
Chodzi mi o odciecie zaplonu.Jaki kolor ma przewod,ktory nalezy przeciac i wstawic przelacznik i gdzie on sie znajduje.
Pozdrawiam.

cobra333
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: cobra333 » pt cze 24, 2005 14:11

W ten na którym pojawia się napięcie po włączeniu stacyjki kolor bywa różny trzeba sprawdzić probówką

MORE POWER

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dukem » sob cze 25, 2005 00:12

Chodzi Ci pewnie o alarm albo jakis immobilizer...a w dieslu z tym nie jest tak latwo...i mozna odciac nie tyle zaplon co przewod od elektrozaworu...pompy paliwa nie ma co probowac bo nie wiem jak u innych ale moj silnik sobie doskonale radzi bez pompy wiec to odpada i ja odcialem przewod od bendiksu...i jak nie ma zwarcia to rozrusznik wogole nie kreci...i tak naprawde chyba nie ma mozliwosci odciecia czegos innego niz te 2 rzeczy + trzecia o watpliwej skutecznosci...

Co do identyfikacji przewodow to ja wzialem ksiazke serwisowa ze schematami i tam bylo zaznaczone co jakim kolorem biegnie...

Awatar użytkownika
fryta79
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: fryta79 » sob cze 25, 2005 10:01

są dwa kable z prawej strony pompy ten wyżej jest od rozruchu zimnego silnika chyba że masz linke ten niżej jest od gaszenia silnika czyli niema napięcia silnik nie chodzi to właśnie na tym kablu powinieneś zrobić przełącznik. A jaki masz typ silnika?

dukem
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: dukem » sob cze 25, 2005 11:29

To wlasnie jest kabel od elektrozaworu...wszystko jedno jaki silnik zawsze w dieslu jest kabelek idacy do pompy i odcinajacy doplyw paliwa...

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”