Wypalona instalacja - nie odpala

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Giant704
Mały gagatek
Mały gagatek

Wypalona instalacja - nie odpala

Post autor: Giant704 » czw kwie 09, 2009 20:51

Witam
Potrzebuję pilnej pomocy. Dzisiaj kiedy odjeżdzałem spod pracy zaczęła mi się palić instalacja elektryczna w golfie3 TD. Wypaliły się przewody dochodzące do najwięszego przekaźnika (nietstey nie wiem jaki ma nr ale postaram sie dowiedziec i dopisać). Wymieniłem spaloną część przewodów, porządnie wszystko zaizolowałem, ale auto nie odpala. Rozrusznik kręci, ale nie odapal. Jest może jakiś sterownik pompy paliwa który mógł paść?

Wszystkie sugestie będą bardzo pomocne

Jeszcze jedno pytanie. Czy w silniku aaz jest tylko pompa wtryskowa napedzana mechanicznie z paska czy jest tez pompa paliwa w baku?
Ostatnio zmieniony pt kwie 10, 2009 10:34 przez Giant704, łącznie zmieniany 2 razy.

arturo
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: arturo » czw kwie 09, 2009 23:19

Weź kawałek przewodu i z (+)akumulatora zapodaj na zawór STOP na pompie wtryskowej i odpali.
W baku nie ma pompy!

Giant704
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Giant704 » sob maja 09, 2009 21:36

Sprawa już dawno załatwiona, ale zapomniałem, że pisałem tu posta. Tak jak napisał arturo winny był elektrozawór na pompie. Spalił mi się jeden element elektroniczny w sterowniku (przekaźniku 120) odpowiedzialny za grzanie świeć i otwarcie elektrozaworu. Po wymianie elementu wszystko działa jak należy.

Temat można zamknąć.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników”