nie pali AEE (brak iskry)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie pali AEE (brak iskry)
Panowie pojawil mi sie problem z silnikiem AEE 1.6 . zgasilem silnik,poszedlem do sklepu i jak wrocilem to juz nie chcial zapalic. po ktorejs probie zapali i pojechalem 100 metrow i zgasl i juz jest kaplica. na holu tez nie pali . sprawdzilem napiecie na hallu jest 12V. impulsy masy na srodkowym pinie. wyzwalaja przekaznik pompy, ustawia sie przeustnica i slychac ktorys wtryskiwacz. ale iskry nie ma. napiecie na cewce jest ,ale sygnalu nie sprawdzilem bo rozladowal mi sie aku. cewka na wtornym na opor, na pierwotnym tez, ale iskry nie ma. pytanie moje... jak sie ma do tego imobilizer czy mogl pasc bo drugim kluczykiem tez nie zapalil. jak naladuje aku to posprawdzam sygnaly z hala do kompa z kompa do cewki i okablowanie prosze o jakies podpowiedzi 

seat corodoba 1.6 mpi vario 97 rok. bylem teraz przy autko i wyjolem cewke i wydaje mi sieze ona jest wina tego mojego problemu. sprawdzalem cewke tak : wyjolem zlacze z sterwonika silnika na 24 pinie mam sterownie podlaczylem akum. wlaczylem zaplon i do 24 pinu podpiolem przerzutnik D 12 V i nic sie nie dzialo na swiecy przylaczonej na kablu do odpalania na masnie nic..
na blokującym immo odpala i gaśnie,więc to nie problem immobiliseraFIRERS pisze:a jak jest zbudowany ten imobilizer jak go sprawdzic czy dziala??
[ Dodano: 06 Lut 2010 16:06 ]
on jest w sterowniku silnika czy w jakiejs innej puszce. da rade go pominac
.
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM