Wskazówka obrotomierza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Jajcek
Użytkownik
Użytkownik

Wskazówka obrotomierza

Post autor: Jajcek » ndz lut 07, 2010 14:58

[MK2] Chciałbym się dowiedzieć jak prawidłowo zamontować wskazówkę obrotomierza by wskazywała bez przekłamań. Zdjąłem wskazówkę z obortka i teraz nie mogę jej w żaden sposób prawidłowo ustawić. Do tej pory opierałem wskazówkę o pręcik który tam jest i na takiej podstawie próbowałem ją prawidłowo ustawić - aczkolwiek raz obroty pokazywał 1200 (na nagrzanym silniku) a innym razem po ponownym montażu obroty pokazywał 1000 - nie jest to efektem falowania obortów!!! Pozatym zauważyłem że jak wyłączam zapłon to wskazówka opada do pewnej wysokości, nastepnie się zatrzymuję na sekunde i opada dalej do końca. Może ma ktoś pomysł jak ją ustawić bo już mam dość tych dziwnych wskazań. Pozatym miałbm prośbę by mi ktoś powiedział jakie powinny być obroty przy 120 km/h i włączonym 5 biegu

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz lut 07, 2010 15:03

Jajcek pisze:jakie powinny być obroty przy 120 km/h i włączonym 5 biegu
symbol skrzyni biegów prosze?
byla porada jak ustawic wskazówke predkosciomierza moze i tak samo obrot.popatrz na głównej stronie w poradach

Jajcek
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Jajcek » ndz lut 07, 2010 15:08

Właśnie myślałem że tak samo jak w prędkościomierzu ale na tarczy obrotka nie ma tej kreski poniżej pręcika na której można by ustawić wskazówkę a nastepnie przełożyć ją przez pręcik. A co do skrzyni biegów to nie wiem jakie ma oznaczenie (1990r 5 biegów, 1.8 silnik gaźnikowy i to wszystko co moge powiedzieć)
Ostatnio zmieniony ndz lut 07, 2010 15:15 przez Jajcek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz lut 07, 2010 15:14

Jajcek pisze:A co do skrzyni biegów to nie wiem jakie ma oznaczenie
z fusów ci nie wywróżymy

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”