jestem posiadaczem golfa IV z silnikiem AXR 1.9 TDI 101 KM.

Od zakupu mam problem z pompowtryskami, wymieniałem je regularnie raz na używki ostatnio na nowe i cały czas błąd w komputerze: zepsuty któryś wtrysk. Ostatnio okazało się że wtryski które wymontowałem były dobre, a więc zaczęło się grzebanie w kablach, wymieniłem listwę do wtrysków, nadal błąd...

Teraz wyjąłem komputer i zawiozłem do jednego z lepszych elektryków samochodowych. On dał mi dwa komputery lecz do silnika o innym oznaczeniu o pojemności 100 KM, bodajże AGR.
Po zamontowaniu silnik zaczął wariować tj. wyskoczyły wszystkie błędy, wszystkie kontrolki a spalanie na wolnych było; 7.8 Litra, a samochód nie wchodził w obroty, kręcił do 2 tys.
Drugi komputer lecz o większej pojemności 110 koni również wariował, tj. spalanie na wolnych 2.4 litra, lecz bez błędów. Przejechałem się nim i tylko po kilku kilometrach zapaliła się trakcja i samochód szarpie, w ogóle nie da się jechać...
Teraz dostałem telefon że elektryk nigdy nie widział takiego przypadku że z mojego komputera nie może usunąć błędu ... siedział przy nim 3 dni, aż w końcu się poddał ( PIERWSZY RAZ)
Nie ogarniam proszę o pomoc

PRZEPRASZAM ŻE SIĘ TAK ROZPISAŁEM ALE CHCIAŁEM DOGŁĘBNIE TO WYTŁUMACZYĆ