Silnik AXR i wariacje z komputerem pokładowym

Tutaj piszemy o problemach związanych tylko z elektryką

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Markoś
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: Markoś » wt sie 21, 2012 20:38

Witam,
jestem posiadaczem golfa IV z silnikiem AXR 1.9 TDI 101 KM. :otepienie:

Od zakupu mam problem z pompowtryskami, wymieniałem je regularnie raz na używki ostatnio na nowe i cały czas błąd w komputerze: zepsuty któryś wtrysk. Ostatnio okazało się że wtryski które wymontowałem były dobre, a więc zaczęło się grzebanie w kablach, wymieniłem listwę do wtrysków, nadal błąd... :los2: :los2:

Teraz wyjąłem komputer i zawiozłem do jednego z lepszych elektryków samochodowych. On dał mi dwa komputery lecz do silnika o innym oznaczeniu o pojemności 100 KM, bodajże AGR.

Po zamontowaniu silnik zaczął wariować tj. wyskoczyły wszystkie błędy, wszystkie kontrolki a spalanie na wolnych było; 7.8 Litra, a samochód nie wchodził w obroty, kręcił do 2 tys.

Drugi komputer lecz o większej pojemności 110 koni również wariował, tj. spalanie na wolnych 2.4 litra, lecz bez błędów. Przejechałem się nim i tylko po kilku kilometrach zapaliła się trakcja i samochód szarpie, w ogóle nie da się jechać...

Teraz dostałem telefon że elektryk nigdy nie widział takiego przypadku że z mojego komputera nie może usunąć błędu ... siedział przy nim 3 dni, aż w końcu się poddał ( PIERWSZY RAZ)

Nie ogarniam proszę o pomoc :banghead: :banghead: :banghead:

PRZEPRASZAM ŻE SIĘ TAK ROZPISAŁEM ALE CHCIAŁEM DOGŁĘBNIE TO WYTŁUMACZYĆ :crazy:

Markoś :)

Awatar użytkownika
waski1
_
_
Auto: Passat B7
Golf II Country
Skoda 1000MB
Golf MK2
Golf IV
Silnik: CFGB
Kontakt:

Silnik AXR i wariacje z komputerem pokładowym.. HELP

Post autor: waski1 » wt sie 21, 2012 20:56

Markoś pisze:Nie ogarniam proszę o pomoc
Poszukaj na necie firmy które naprawiają sterowniki silnika zadzwoń pogadaj i myślę że coś znajdziesz albo szukaj używki.

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » śr sie 29, 2012 12:09

niebezpieczne jest wkładanie innego sterownika niż taki jaki masz zamontowany - o takim samym numerze seryjnym, do tego samego systemu.

vwlifestyle.pl
Obrazek

Awatar użytkownika
michoswwy
...
...

Post autor: michoswwy » śr sie 29, 2012 13:11

nie wkładaj innego sterownika niż był tymbardziej od silnika o innych parametrach mocy itp sterownik jest ustawiony wg parametrów odpowiednich dla silnika o tym oznaczeniu a z twoim problemem proponuję zgłosić się do firmy która zajmuje się sterownikami silnika lub do naprawdę dobrego elektryka samochodowego który zna się na rzeczy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka”